A:-Itching
B:-Addiction
C:-Respiratory depression
D:-Constipation
Correct Answer:- Option- D:-Constipation
Question 2:-Which of the following is a fungal disease?
A:-Leptospirosis
B:-Ascariasis
C:-Candidiasis
D:-None of the above
Correct Answer:- Option- C:-Candidiasis
Question 3:-The antidote for magnesium sulphate in eclampsia
A:-Sodium Bicarbonate
B:-Calcium Gluconate
C:-Calcium Carbonate
D:-Sodium Chloride
 Correct Answer:- Option- B:-Calcium Gluconate
Question 4:-Personal data in the medical record is owned by.
 A:-Physician
 B:-Next of kin
 C:-Hospital
 D:-Patient
 Correct Answer:- Option- B:-Next of kin
Question 5:-Pontiac fever is caused by
 A:-Legionella pneumophila
 B:-Pseudomonas
 C:-Coxiella burnetii
 D:-Mycoplasma
 Correct Answer:- Option- A:-Legionella pneumophila
Question 6:-Which among the following is the laboratory test done for the detection of AIDS?
 A:-ELISA test
 B:-Western blot
 C:-Mantoux test
 D:-Both (1) and (2)
 Correct Answer:- Option- D:-Both (1) and (2)
Question 7:-Bed day is
A:-The number of inpatients present in the hospital
B:-A unit of measure denoting the presence of an inpatient bed set up and staffed for use in one 8 hrs period
C:-A unit of measure denoting the presence of an inpatient bed set up and staffed for use in one 12 hrs period
D:-A unit of measure denoting the presence of an inpatient bed set up and staffed for use in one 24 hrs period
 Correct Answer:- Option-D:-A unit of measure denoting the presence of an inpatient bed set up and staffed for use in one 24 hrs period
Question 8 :-The type of mosquito transmitting Japanese Encephalitis
 A:-Aedes
 B:-Anopheles
 C:-Culex
 D:- Mansonia
 Correct Answer:- Option- C:-Culex
Question 9:-Which bony part is not related to ureter ?
 A:-Anterior superior iliac spine
 B:-Tips of transverse processes of lumbar vertebrae
 C:-Ischial spine
 D:-Sacroiliac joint
 Correct Answer:- Option- A:-Anterior superior iliac spine
Question 10:-Prevention of food adulteration Act was enacted in
 A:-1934
 B:-1944
 C:-1954
 D:-1966
 Correct Answer:- Option- C:-1954
Online Nursing Exam Queation Answers.pdf.
Click on the above link to download above question answers in pdf format
